Geen aardgas? Toch een gashaard!

 
De Groot Kachels

Toekomst met (aard)gas

Tegenwoordig hebben niet alle woningen een gasaansluiting, vaak wordt dan gedacht dat een gashaard onmogelijk is. Echter er zijn wel zeker mogelijkheden om een gashaard te plaatsen, vrijwel al onze gashaarden zijn te verkrijgen op propaangas.
Meestal zijn nieuwbouwhuizen alleen voorzien van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft meer tijd nodig om op temperatuur te komen, met een gashaard (of andere haard of kachel) heeft u stralingswarmte waardoor het sneller behaaglijk in huis is.

Aardgas is veel negatief in het nieuws geweest... echter aardgas blijft minimaal de komende 15 jaar gewoon beschikbaar. Het afbouwen van het gebruik van aardgas zal geleidelijk plaatsvinden. De meeste gashaarden zijn aan te passen naar bijvoorbeeld propaangas en iedere gassoort die wellicht in de toekomst het aardgas gaat vervangen.
Een gashaard is en blijft dus nog steeds een prima investering.

Meer weten of passend advies? Kom eens langs in onze showroom!

Innovatief systeem en verbruik

Vele van onze gashaarden zijn ook voor propaangas verkrijgbaar. Het verbruik verschilt echter per model. Uiteraard hangt het ervan af hoe intensief de haard gebruikt wordt. Een gashaard verbruikt gemiddeld 0,5 kilogram per uur op maximaal vermogen. In de praktijk wordt de haard echter maar kort op maximaal vermogen gebruikt. Zodra de aangename temperatuur is bereikt, zal de haard al snel op een lager vermogen worden gezet. Het gemiddeld verbruik van de haard zal hiermee ongeveer 300 gram per uur zijn.

Voor circa 50 gezellige avonden (een seizoen) met zo'n 140 branduren volstaan 4 flessen van 10,5 kilogram. Dit betekent echter niet dat u ook 4 keer per seizoen uw gasflessen moet wisselen. Wij hebben namelijk een innovatief systeem dat bestaat uit 4 slim geschakelde compacte en handzame gasflessen van 10,5 kg. Deze gasflessen zijn 2 om 2 onderling met elkaar verbonden.
De Groot Kachels
De Groot Kachels

Opslag propaanflessen

U mag 4 geschakelde flessen gewoon thuis plaatsen. De opslag van uw gasflessen is echter wel aan regels gebonden.
Propaan is zwaarder dan lucht en stroomt naar de laagste plaats. Houdt dus rekening met goede ventilatie en plaats de flessen niet in de buurt van putdeksels of kelderramen.
Plaats de propaanunit bij voorkeur buiten, bijvoorbeeld in een geventileerde schuur of een speciale opslagkast.
De inspiratiebron voor jouw nieuwe kachel!