Filter

Categorieën

Vuurzicht

Merk

Vrijstaande houthaarden

Met een vrijstaande houthaard kiest u voor een haard welke veelal eenvoudig in uw (woon)kamer te plaatsen is. Vrijstaande houthaarden plaatst u voor een wand of in het midden van de kamer. Deze haarden zijn gemakkelijk te vervangen wanneer u bijvoorbeeld toe bent aan een andere haard.
Lees meer...
U heeft de keuze uit ‘front' vuurzicht waarbij het vuurzicht enkel vanuit de voorkant zichtbaar is. Maar ook driezijdig vuurzicht en hoek vuurzicht behoort tot de mogelijkheden. Bij deze houtkachels hebt u ook zicht op het haardvuur vanuit de zijkant van de haard. In ons assortiment voeren wij vrijstaande houthaarden van de merken DRU, Barbas, Dik Geurts, Wanders, Hergom, Skantherm en Dovre. In de beschrijving van ieder product leest u de karakteristieke kenmerken van het betreffende merk.
 

Houthaard vrijstaand: hoog rendement én lage uitstoot

De vrijstaande houthaarden uit het assortiment van De Groot Kachels hebben zeer hoogwaardige stookeigenschappen. Door recente ontwikkelingen bieden onze houthaarden een zeer hoog rendement en is de fijnstofuitstoot minimaal. Ten opzichte van een openhaard wordt er in een (gesloten) houthaard een veel hogere temperatuur bereikt met een volledigere verbranding. Hierdoor is het proces van verbranding veel schoner en is er meer warmteafgifte. Het gebruik van de juiste haard is een cruciale factor voor de fijnstofuitstoot. De uitstoot van een verouderd model houtkachel (waarin recente technieken ontbreken) is veel hoger dan de uitstoot van een moderne houthaard. Essentieel is tevens gebruik van het juiste rookkanaal. Maar het is ook belangrijk dat u schoon hout gebruikt voor het stoken. Wilt u toch nóg minder uitstoot? Dan is een vrijstaande gashaard of vrijstaande elektrische haard misschien wel een interessantere keuze voor u.


Vrijstaande houthaarden interieur
 

Sfeermaker in huis

Met een vrijstaande houthaard haalt u een échte sfeermaker in huis! Het knisperende geluid van echte brandende houtblokken, het natuurlijke vlammenspel dat nooit verveeld en telkens weer anders oogt, de roodgloeiende blokken en een heerlijke hoeveelheid warmte die een vrijstaande houtkachel afgeeft zorgen daar wel voor. We bieden zeer uiteenlopende designs, waardoor er voor ieder interieur wel een passende vrijstaande houthaard te vinden is. 
 

Eenvoudig te verplaatsen

Een belangrijk voordeel van een vrijstaande houthaard ten opzichte van bijvoorbeeld een inbouw houthaard of inzet houthaard is dat dit type haard vrij eenvoudig verplaatsbaar is. Indien u de indeling van uw ruimte aanpast dan kunt u tevens de positie van uw vrijstaande houthaard aanpassen. Bij een ander type haard heeft u deze flexibiliteit niet. Dit is ook bijzonder handig wanneer u gaat verhuizen of wanneer u simpelweg na verloop van tijd toe bent aan een nieuw model. 


Houtkachel vrijstaand Dik Geurts
 

Kom langs en bekijk vrijstaande houthaarden van dichtbij!

In onze ruime showroom in Kerkdriel (Gelderland) hebben we diverse vrijstaande houthaarden (brandend) uitgestald staan. Hier kunt u eens rustig inspiratie opdoen en nagaan welke houtkachel goed past bij uw interieurwensen. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan indien gewenst uiteraard wel. Neemt u in dat geval vooraf even contact met ons op. De koffie staat klaar en we helpen u graag in de zoektocht naar uw gedroomde houthaard!
De inspiratiebron voor jouw nieuwe kachel!